500 g kipdijfilet;
Olijfolie om te bakken;
2 uien, gesnipperd;
2 tenen knoflook, uitgeperst;
200 ml kokosmelk;
3 eetl pindakaas;
3 eetl zoete chilisaus;
2 eetl ketjap manis;
1 eetl djahé;
1 eetl ketoembar
0,5 eetl djintan;
peper en zout.
Fruit de ui (saute) in wat olie glazig. Voeg de knoflook toe, bak even mee en druk dan op cancel. Doe de kokosmelk erbij en roer goed door. Leg de kip in de kokosmelk. Roer in een aparte kom de rest van de ingrediënten tot een egale massa en verdeel dit over de kipfilets. Seal de instant pot en zet op Poultry stand, 15 minuten. Vervolgens laat je de druk in tien minuten vanzelf afnemen (NPR) en laat de rest van de stoom eruit. Open de instant pot en roer alles door elkaar.
Lekker met rijst en een mix van kool, paksoi, sugar snaps en taugé. Doet dan denken aan Gado Gado. Ook lekker met een gekookt ei erbij.
Rate this recipe
4 People Rated This Recipe
Average Rating