Plaattaart met spinazie en tomaat

Smikkelen en smullen met deze plaattaart. Je kunt volop variëren met de groente die je erop doet.

  • 7 plakken bladerdeeg, ontdooid;
  • 1 klein potje tapenade van zongedroogde tomaatjes;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 450 g gewassen spinazie;
  • 1 rode (punt)paprika, in dunne ringen;
  • 1 grote tomaat (of 2 kleine), in plakjes;
  • peper;
  • 100 g geraspte kaas;
  • 1 el olie

Oven voorverwarmen op 200° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Op bakplaat bodem maken door 6 deegplakjes naast elkaar te leggen en naden goed dicht te drukken. De opstaande rand maak je door het zevende plakje in reepjes te snijden en op de zijkanten te leggen. 

Met een vork enkele gaatjes in deeg prikken. Bestrijk het deeg met de tapenade.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe, laat slinken en doe in een vergiet. Druk het vocht er heel erg goed uit. Verdeel de spinazie over de tapenade. Verdeel dan de paprika en de tomaat over de spinazie. 
Bestrooi met peper en met de kaas en bak in de oven in circa 25 min. goudbruin en gaar.

Serveer met een groene salade.

Voor een versie met vlees zou je gebakken spekblokjes kunnen toevoegen. Maar ook gehakt kan. Probeer uit wat jij lekker vindt.

Plaattaart

 

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating