Deze soep is de eerste soep die ik in de instant pot heb gemaakt. Ik heb de IP nog niet zo lang, dus het is een kwestie van uitproberen en finetunen. De soep was lekker, maar iets te dik. Ik kan de volgende keer dus wat meer vocht toevoegen.
1 oranje pompoen (gewassen, in stukjes met schil, circa 900 gram);
150 g rode linzen;
1 ui, gesnipperd;
olie om te bakken;
500 ml groentebouillon van tablet;
handje peterselie;
peper en zout naar smaak.
Doe de olie in de pan (inner pot), laat warm worden met de sauté functie en voeg dan de ui toe. Bak even aan. Cancel. Voeg dan de pompoen, de linzen en de bouillon toe. Plaats het deksel op de instantpot en seal. Druk op de Soup knop en zet de timer op 10 minuten. Doe daarna 10 minuten natural release en unseal. Open de pot en pureer de soep met staafmixer of keukenmachine. Voeg peterselie en eventueel zout en peper toe. Serveer met brood.
Ook lekker met een scheutje room of kokosmelk erdoor.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating