Pompoensoep

Pompoensoep

  • 1 kleine oranje pompoen;
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden);
  • een stukje verse gember (of een theelepel gemberpuree uit potje);
  • (ca. 1/2 liter) melk;
  • 2 bouillonblokjes;
  • peper en zout;
  • 1 dunne prei (in fijne ringetjes).

Was de pompoen, snij de vrucht middendoor en verwijder de pitten.Snij het vruchtvlees in schijven en schil de schijven eventueel (is niet echt nodig). Snij het vruchtvlees in kleine stukken. Schil en rasp de gember.

Doe de pompoen, gember, gesnipperde knoflook, bouillonblokjes en prei in een wijde pan. Voeg melk toe, tot de pompoen net onder staat. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Indien nodig, verdunnen met water. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveer met brood of croutons.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings