Pompoenstoof met paddestoelen

  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 4 sjalotjes (gesnipperd);
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt);
  • 300 gr kipfilet, in stukjes;
  • 2 rode paprika’s (in stukjes, zonder zaadjes);
  • 70 gram tomatenpuree (1 blikje);
  • 1 kleine oranje pompoen (ongeschild, in blokjes);
  • 0.5 eetlepel paprikapoeder;
  • 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt);
  • 300 milliliter groentebouillon;
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd);
  • 125 milliliter crème fraîche.

Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Braad de kipfilet hierin tot alle kanten dichtgeschroeid zijn. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten. Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon erbij. Stoof zachtjes 15-20 minuten met deksel op de pan.

Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng dan de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst. Als je dit een dag eerder maakt, trekken de smaken goed in en is het nog lekkerder.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings