Pompoentaart met rode ui en spekjes

Deze hartige taart of quiche is een heerlijk recept voor de herfst en winter. Lekker met een groene salade erbij.
Ik gebruik zelf een zak voorgesneden pompoenblokjes (lekker makkelijk) maar je kun natuurlijk ook zelf de pompoen snijden.

  • 400 gr pompoen, schoongemaakt, in blokjes;
  • 2 rode uien;
  • 1 eetl olie om in te vetten;
  • 100 g magere spekblokjes;
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart;
  • 3 eieren;
  • 1 dl crème fraîche of soyacuisine;
  • versgemalen peper;
  • 2 tl tijm;
  • 1 tl djahé of gemberpuree;
  • 50 gr geraspte kaas;
  • paneermeel.

Laat het deeg ontdooien.
Uien niet te klein snipperen. In hapjespan spekjes ca. 4 min. bakken. Ui toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg tijm en gember toe. De pompoenblokjes met een halve dl. water toevoegen en 12 minuten zachtjes smoren (met deksel op de pan).

Oven voorverwarmen op 200 graden. Vorm invetten (en eventueel bekleden met bakpapier) en het deeg erover verdelen. Met vork hier en daar gaatjes prikken en bestrooien met paneermeel.
Eieren loskloppen met room en peper. Indien het pompoenmengsel nog te nat is, even afgieten.
Pompoenmengsel over taartbodem verdelen, het eiermengsel erover schenken en bestrooien met de geraspte kaas.
Taart op rooster in midden van de oven in 35 a 40 min. goudbruin en gaar bakken.

pompoentaart-3

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings