Quiche met zalm en asperges

350 g groen asperges;
250 g zalmfilets (vers of ontdooid);
5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid);
125 ml crème fraîche;
3 eieren;
1 el dille;
peper en zout;
handjevol geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snij de onderste droge stukjes van de asperges, snij ze in vieren en was deze. Doe in een pan met een laagje water en kook ze 4 minuten.
Vet een springvorm in – leg eventueel bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en prik er met een vork gaatjes in.
Snij de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Verdeel deze over de bodem.
Giet de asperges af. Zorg dat ze goed droog zijn en verdeel de stukjes over de zalm.
Breek de eieren in een kom, roer de crème fraîche, de dille, het peper en zout erdoor. Giet dit over de zalm en de asperges. Hierboven op gaat de geraspte kaas.

Zet de hartige taart 40 minuten in de oven (iets onder het midden) en bak hem bruin en gaar. Lekker met een groene salade.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating