Rabarber-aardbeicrumble

Rabarber-aardbeicrumble

Lekker zomers dessert.

  • 750 g rabarber;
  • 6 eetlepels aardbeienjam;
  • 100 g bloem;
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker;
  • 50 g koude boter.

Oven voorverwarmen op 225° C. Vet een ovenschaal in of bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Rabarber schoonmaken en in stukken van ongeveer 2 cm snijden. Rabarber mengen met jam en en over ingevette ovenschaal verdelen. Bloem mengen met suiker. Boter er met 2 messen doorheen snijden tot erwtjesgrootte. Met koele handen deeg tussen je vingers tot kruimels mengen. Kruimels over de rabarber verdelen. Schaal in midden van oven in 20 min. bruinbakken.

Lekker met vanillevla.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings