Ravioli met paprika uit de oven

Heerlijke vegetarische ovenschotel

  • 3 paprika’s
  • 3 lente-uitjes
  • 1 ui
  • olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 0,5 tuinkruidenbouillonblokje
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • peper
  • 1 bol mozzarella van goede kwaliteit, in stukjes
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 250 g verse ravioli (bijv. volkoren met spinazie en ricotta)

Snij de paprika in blokjes en de lente-ui in plakjes. Snipper de ui. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg dan paprika en lente ui toe. Laat dit even samen bakken. Voeg dan de tomatenblokjes, de italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe. Roer dit goed door. Laat dit minstens 5 minuten sudderen. Breng dan op smaak met peper.
Vet ondertussen de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel een derde van de saus over de bodem. Leg hier de helft van de pasta op. Verdeel daarover de helft van de mozzarella. Daarover komt weer een laag saus, een laag pasta en de rest van de mozzarella. Eindig met de saus. Verdeel daar de geraspte kaas over.
Zet in de oven en laat in circa 25 minuten bruin en gaar worden.

Voor een niet vegetarische variant kun je gehakt, kip- of hamblokjes toevoegen.

Ravioli

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings