Rijstpot met chorizo

1 ui, in ringen;
1 rode paprika, in stukjes;
150 g champignons, in plakjes
1 teen knoflook, in stukjes;
150 g chorizo, in halve plakjes;
1 grote eetlepel tomatenpuree;
2 tl tijm;
550 ml tuinkruidenbouillon (van tablet);
200 g rijst (risotto- of paellarijst);
100 g diepvries doperwten / tuinerwten.

Bak ui en paprika in een ruime pan aan. Voeg champignons, knoflook en chorizo toe en laat dit ook even bakken. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak mee. Vervolgens gaat de hete bouillon erbij. Voeg dan ook de rijst toe. Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten zacht koken. Doe er dan de doperwten bij, breng weer aan de kook en laat nog zeker 5 minuten sudderen tot alles gaar is.

Laat even staan en serveer met sperziebonen, peultjes of sugar snaps.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating