Rijstsalade met kip

Lekker salade voor warme dagen.

  • 100 gr. rijst;
  • 1 rode paprika;
  • 150 gr. doperwten (diepvries);
  • 1 blikje maïs (150 gr.);
  • 10 cherrytomaatjes;
  • 150 gr. kipfilet;
  • kruiden naar smaak (kipkruiden; garam masala oid)

Voor de saus:

  • 1 grote eetl. mayonaise;
  • 2 eetl. yoghurt;
  • 0,5 eetl. ketchup;
  • 1 theel. mosterd;
  • 1 theel. paprikapoeder;
  • peper en zout.

Kook de rijst en de doperwten volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Doe in een schaal en laat verder afkoelen. Kruid de kipfilet met kipkuiden (of andere kruiden naar smaak). Braad deze op een hoog vuur tot het gaar is. Was en snij de paprika in blokjes. Laat de mais uitlekken. Was de cherrytomaatjes. Laat de kip afkoelen op een bord en snij in stukjes. Meng de paprika, doperwten, maïs, tomaatjes en kip door de rijst.

Maak de saus met alle ingrediënten. Doe ruim de helft door de salade en houd de rest apart. Zet de schaal in de koelkast en laat minstens een uur koud worden. Serveer met de rest van de saus.

Variatie:

– Vervang de rijst door pasta (macaroni of tortellini)
– Vervang de kip door zalm of garnalen

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating