Risotto met asperges en paddestoelen

Heerlijk romige risotto die door de groene asperges net dat beetje extra krijg.

  • 15 g gedroogde funghi porcini;
  • ruim 1 liter water;
  • 1 bouillonblokje funghi procini;
  • olie;
  • boter;
  • 1 ui;
  • 250 g champignons;
  • 300 g groene asperges;
  • 200 g arborio rijst;
  • 1 flinke handvol geraspte parmezaanse kaas.

Breng het water aan de kook in een waterkoker. Leg de gedroogde funghi porcini in een pan, samen met het bouillonblokje. Giet hierover het kokende water en laat minstens een half uur staan.
Snipper ondertussen de ui. Was de asperges, snij circa 1 cm van de onderkant en snij de rest in stukjes van circa 2 cm. Bewaar de kopjes apart. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Doe iets olie in een koekenpan en bak de champignons tot ze gaar zijn en hou apart.
Zeef de bouillon en snij de funghi porcini in stukjes. Breng de bouillon weer aan de kook.
Neem een hapjespan en fruit de ui in wat olie. Voeg de aspergestukjes toe en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst toe en roer goed door.
Schep met een soeplepel een voor een de bouillon door de risotto en blijf roeren. Blijf dit doen tot de rijst gaar is en de bouillon (bijna) op. Dit duurt 20-25 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de aspergekopjes, de funghi porcini en de champignons toe.
Roer net voor het serveren een klontje boter door de risotto en serveer met de parmezaanse kaas.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings