Dit is het recept voor de risotto die ik maak in de Instant Pot. Snel klaar en super lekker. Voor het traditionele recept – dus zonder instant pot – ga je naar dit recept
- 200 gr. risottorijst;
- 1 scheutje witte wijn
- 500 ml bouillon van 1 bouillonblokje (liefst een paddenstoelen blokje);
- 250 gr. kastanje champignons (of andere paddenstoelen naar smaak);
- 1 ui, gesnipperd;
- Parmezaanse kaas;
- olijfolie;
- boter;
- peterselie.
Verwarm de instant pot (Saute). Bak de champignons op Saute in wat olie, neem uit pan, zet apart en kruid deze met wat peterselie. Bak dan de ui glazig – voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Voeg de risottorijst toe. Zodra deze ook aan alle kanten glanst, de witte wijn toevoegen om af te blussen. Druk op Cancel en voeg de bouillon toe. Roer nog even door en sluit de instant pot en seal.
Breng onder hoge druk gedurende 7 minuten (het duurt even voordat je instant pot op druk is, dus heb geduld). Doe na de 7 minuten een quick release, open de pan voorzichtig en voeg de champignons toe. Roer er een klontje boter door en serveer met Parmezaanse kaas.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating