Ik vind het heerlijk om risotto te maken als ik tijd heb. Lekker meditatief roeren in de pan tot de rijst gaar is (reken op 20 tot 25 minuten). Dit recept maak ik met gewone champignons, tenzij ik gedroogde funghi porcini heb, want dan gebruik ik die. Ik laat die van tevoren wellen en het vocht gebruik ik natuurlijk ook. Maak je de risotto liever snel in de Instant pot? Hier vind je het recept
Omdat wij proberen zout te minderen, maak ik een ruime hoeveelheid bouillon met meer water dan gebruikelijk. Die gebruik ik dan niet helemaal.
- 200 gr. risottorijst;
- 1 dl witte wijn
- 0,7 l bouillon van 1 bouillonblokje (liefst funghi-bouillon mee, maar tuinkruiden kan ook);
- 250 gr. kastanje champignons (of andere paddenstoelen);
- 1 ui;
- Parmezaanse kaas;
- olijfolie;
- boter;
- peterselie;
- peper.
Bak de champignons, neem uit pan en kruid deze met wat peterselie en peper. In dezelfde braadpan gesnipperd uitje glazig bakken in de olijfolie en dan risottorijst toevoegen. Zodra deze ook aan alle kanten glanst, de witte wijn toevoegen om af te blussen. Laat dit een beetje verdampen terwijl je roert. Voeg dan lepel voor lepel de bouillon toe. Blijven roeren en telkens wanneer het vocht bijna verdwenen is, weer een lepel bouillon toevoegen.
Zodra de bouillon op is en de risotto verzadigd (20-25 min.), paddenstoelen toevoegen. Goed doorverwarmen. Van het vuur af een flinke klont boter erdoor roeren. Opdienen met Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating