Risotto met pompoen

Heerlijk romige risotto met een prachtige oranje kleur

  • 1 ui, gesnipperd;
  • olie;
  • 1 teentje knoflook;
  • rozemarijn;
  • 400 g pompoenblokjes;
  • 180g risottorijst (arborio bijv.);
  • 100 ml witte wijn;
  • 1 liter groentebouillon;
  • beetje water;
  • 1 eetl roomboter;
  • parmezaanse kaas

Neem een pan met dikke bodem en verwarm hierin een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak glazig (niet bruin). Voeg de rijst toe en roer zodat alle korrels voorzien zijn van een glanzend laagje. Blus af met de wijn. Schep de bouillon er schepje voor schepje bij. Blijf roeren en voeg telkens bouillon toe als de rijst weer bijna droog staat. De rijst is in 20-25 minuten gaar. Ondertussen verhit je een scheutje olie in een hapjespan. Voeg een theelepel rozemarijn toe en de knoflook. Verwarm 1 minuut. Zorg dat dit niet verbrand. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Laat even roerbakken. Voeg dan een scheutje water toe, leg de deksel op de pan en laat circa 10-15 minuten stoven tot de pompoen gaar is.
Voeg de gare pompoen aan de gare rijst toe. Roer goed en neem van vuur. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Roer er de boter en de parmezaanse kaas door.

Lekker met een gewokte garnalen of een vegaburger.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating