Dit hoofdgerecht is lekker smeuïg door de room en zoet door de pasta en de erwtjes. Zoals je misschien al gezien hebt, zijn wij gek op spinazie. Ben jij niet zo’n spinazie-fan? Laat het dan achterwege, voeg meer erwtjes toe en serveer met een groene salade.
- 200 g (verse) tortellini;
- 70 g rauwe ham;
- 100 g tuinerwtjes;
- 1 el olie;
- 150 g champignons, in plakjes;
- 300 g verse, gewassen spinazie;
- 2 lente-uitjes, in ringetjes;
- 100 ml (soja)room;
- peper.
Breng water aan de kook en voeg ertwjes en pasta toe. Laat dit gaar worden volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen een droge koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Leg apart.
Neem een hapjespan en verwarm de olie. Bak de champignons en voeg daarna handje voor handje de spinazie toe. Als laatste verwarm je even de lente-ui mee. Dan voeg je de room toe en de afgegoten pasta met erwtjes. Roer alles goed door en laat warm worden. Breng op smaak met peper. Breek of knip de ham in stukken en verdeel over de pasta.
Ik voeg met opzet geen zout toe, want de ham maakt het al behoorlijk zout.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating