Salade nicoise

Dit is een vereenvoudigde versie van de bekende salade die bijna overal op de menukaart staat. Het is snel klaar én lekker. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten per persoon:

  • 100 gr sperziebonen, beetgaar;
  • 1 ei, hardgekookt en gepeld;
  • 1 tomaat;
  • 2 augurken;
  • circa 80 gr tonijn op olijfolie, uitgelekt (uit blik);
  • 100 gr sla naar keuze;
  • zout en peper;
  • 2 eetl olijfolie;
  • 1 eetl vocht van de augurken;
  • 1 theel mosterd;
  • eventueel olijven in plakjes, komkommer in schijfjes of theelepel kappertjes.

Snij en was de ijsbergsla en laat goed uitlekken. Snij het gepelde ei in 8 parten. Snij ook de tomaat in 8 parten.  Snij de augurken in plakjes.

Neem een kom en meng hierin de olie, het augurkjesvocht en de mosterd door elkaar. Schep de sla door de dressing. Verdeel de sla op een bord.

Verdeel de afgekoelde boontjes, de tomaat, het ei, de augurk en de tonijn over de sla. Bestrooi met zout en peper en garneer eventueel met plakjes olijf, kappertjes of komkommerschijfjes.

Lekker met stokbrood of ciabatta.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings