Shakshuka

Shakshuka, een gerecht uit het Middellandse Zeegebied / Midden Oosten, wordt gemaakt in meerdere varianten. De meest bekende is die met paprika in tomatensaus en natuurlijk kunnen de gepocheerde eieren niet ontbreken. Je kunt het eten voor lunch of diner. Wij vinden het lekker met brood of chapati, maar met rijst is het ook heerlijk.

Olie om in te bakken;
2 grote uien, in halve ringen;
3 paprika’s, in repen;
6-8 rijpe tomaten, in stukken (of 2 blikken gepelde tomaten);
4 eieren;
3 tl suiker;
0,5 tl komijnzaad;
snuf chilipeper;
peper en zout.

Fruit de uien in een ruime pan waarin je eerst de olie hebt verhit. Laat dit circa 4 minuten bakken. Voeg dan de komijn en de paprika toe en laat dit 5 minuten bakken.  Voeg dan de tomaten, de suiker en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Maak 4 holtes in het mengsel en breek in elk ervan een ei. Bestrooi met peper en zout en leg een deksel op de pan. Laat dit circa 10 minuten op laag vuur staan en controleer dan of de eieren gaar genoeg zijn.

Bestrooi eventueel met peterselie of koriander. Lekker met brood of rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating