Shoarmapita met spinazie en abrikoos

2 el olijfolie;
2 uien;
400 g shoarmareepjes;
1 rode paprika;
4 pitabroodjes;
400 g gewassen spinazie:
50 g gewelde abrikozen in stukjes;
6 el knoflooksaus of kerrie/ananassaus;
sla en/of tomaatjes

Verhit in een ruime pan de olijfolie. Fruit de ui 2 min. Voeg de paprika toe. Schep de shoarma erdoor en bak in 10 min. bruin en gaar. Rooster intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in porties toe aan de shoarma en laat al omscheppend slinken. Voeg ook de abrikozen toe. Snijd de broodjes open en vul met de shoarma en knoflooksaus. Leg ze op een schaal en serveer met sla en/of cherrytomaatjes.

Ook lekker met rijst of couscous in plaats van pita. De saus kan dan achterwege worden gelaten.

Bron: Jumbo

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 2 ratings