Slaatje à la mama

Aardappelsalade naar het recept van mijn moeder. Heerlijk op warme zomerdagen.

  • 1 kg. aardappels;
  • 2 dikke plakken boterhamworst;
  • 4 middelgrote augurken, in plakjes;
  • 3 eetl zilveruitjes;
  • 1 middelgrote glazen pot doperwten (of 300 g diepvries);
  • 1 bakje vleessalade;
  • 4 eetl. mayonaise;
  • 2 eetl. ketchup;
  • 1 scheutje ketjap.
  • meer mayonaise voor de afwerking
  • 2 hardgekookte en gepelde eieren.

Voorbereiding:
Schil en kook de aardappels gaar en stamp ze fijn. Laat afkoelen. Snij de boterhamworst in blokjes en de augurken in plakjes.

Bereidingswijze:
Meng de boterhamworst, de augurken, de zilveruitjes, de vleessalade, mayonaise, ketchup en ketjap door de aardappels. Schenk er ook wat nat van de augurken en/of zilveruitjes bij. Indien het geheel niet vochtig genoeg is, kan nog mayonaise worden toegevoegd. Meng er op het laatst de doperwten door.
Serveertips:
Het lekkerste is het dit gerecht een dag van tevoren klaar te maken. Serveer in of op een schaal en verdeel er fritessaus (of mayo) over. Snij de eieren in vieren en verdeel deze over de schotel. Maak verder op met wat je nog hebt liggen: sla, komkommer, augurk, tomaat, etc.
Lekker als hoofdgerecht of bij de barbecue.
Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating