Snelle lasagne

Dit is een snelle lasagne, mede omdat er geen bechamelsaus aan te pas komt.

  • olie;
  • 250 g verse lasagnebladen of ravioli;
  • 200 g (diepvries)spinazie, ontdooid;
  • 250 g (runder)gehakt;
  • 250 g Italiaanse groente (wortel, ui, paprika, prei, courgette);
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten);
  • 1 bol mozzarella;
  • 100 ml ricotta;
  • peper en zout;
  • Italiaanse kruiden naar smaak;
  • eventueel nog een handjevol geraspte kaas.

Verhit de olie in een ruime (braad)pan. Braad hierin het gehakt rul en gaar. Voeg de italiaanse groente toe en bak dit 5 minuten mee. Roer er de passata en de kruiden door en laat dit minimaal 15 minuten zachtjes sudderen en inkoken. Roer daarna, van het vuur af, de ricotta door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Vet een ovenschaal in. Doe de helft van de tomaten saus onderin de schaal. Hierover gaat de helft van de pasta. Dan komt er een laagje met de (uitgelekte) spinazie. Daarover de andere helft van de pasta. Eindig met de rest van de tomatensaus. Snij de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de ovenschaal. Bestrooi eventueel de lege plakken met wat geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten, zodat de pasta gaar wordt en de bovenkant lekker kleurt.

Serveer met een salade.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating