Soep van zoete aardappel en wortel

  • 1 ui, gesnipperd;
  • olie;
  • 350 g zoete aardappel (bataat);
  • 400 g winterpeen;
  • 200 g rode linzen;
  • 800 ml groentebouillon;
  • 150 ml kokosmelk;
  • peper en zout;
  • 2 tl kurkuma;
  • peterselie om te garneren.

Was de linzen en laat uitlekken. Schil de aardappels en de wortels en snij ze in stukjes.

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg dan de bataat en de wortel toe. Roer de linzen en de bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat dit circa 20 minuten koken.

Meng dan de kokosmelk en de kurkuma erdoor en breng de soep weer aan de kook. Neem van het vuur en pureer met een staafmixer of keukenmachine. Proef en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie.

Lekker met naanbrood of ciabatta.

Voor de instantpot:
Zet de IP op Saute. Fruit de ui in olie. Voeg bataat en wortel toe. Roer de linzen en 650ml bouillon erdoor. Breng aan de kook en Cancel. Op dat moment gaat de deksel erop en zet je het op seal. Stand Soup 10 minuten. Doe daarna een natural release gedurende 10 minuten. Haal de druk eraf en open de IP. Roer er dan de kokosmelk en kurkuma door. Breng weer aan de kook. Neem van het vuur en pureer met een staafmixer of keukenmachine. Voeg eventueel extra water toe.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating