Spaanse tortilla met zoete aardappel

Dit is een heerlijke tortilla. Lekker voor het avondeten (serveer met broccoli of een salade), maar ook heerlijk als lunch. Als hoofdgerecht ruim voldoende voor twee personen; als lunch kunnen vier mensen er van eten.

  • 1 of 2 (pomodori) trostomaten, in plakken;
  • 1 eetl oregano of italiaanse kruiden (fijngehakt);
  • 1 eetl milde paprikapoeder;
  • peper en zout;
  • 6 eieren;
  • 1 ui, in dunne ringen;
  • 3 eetl olijfolie;
  • 500 g zoete aardappels / bataat;
  • eventueel 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verwarm bijna alle olijfolie in een grote koekenpan en verdeel de uienringen en de plakjes aardappel erin. Bak ze al omscheppend in 6-8 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen.

Klop intussen in een kom de eieren los met paprikapoeder, wat zout, peper en oregano.
Schep het aardappelmengsel erdoor en doe alles over in een ingevette brownie bakvorm.
Strijk de bovenkant glad en verdeel de plakken tomaat en eventueel de geitenkaas erover.
Druppel er nog een beetje olijfolie over. Bak de tortilla in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Indien voor de lunch: Laat de tortilla afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating