Sperziebonenschotel met gehakt en pindasaus

  • 400 g sperziebonen;
  • 250 g rundergehakt;
  • 1 ui;
  • 1 rode en 1 gele paprika;
  • 1 blikje mais;
  • 1 of 2 tomaten;
  • 2 eetl pindakaas;
  • 0,5 bouillonblokje;
  • 1 teen knoflook;
  • 0,5 tl djahé;
  • 0,5 tl djintan;
  • 0,5 tl ketoembar;
  • peper;
  • scheut ketjap;
  • olie om te bakken;
  • sambal naar smaak.
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar in 15 minuten. Giet af. Snipper de ui. Snij de paprika in stukjes en de tomaat in partjes. Snij de knoflook in plakjes.

Bereidingswijze
Bak de uien in een beetje olie en voeg de knoflook en gehakt toe. Kruid met de djahé, djintan en ketoembar en voeg ook het verkruimelde bouillonblokje toe. Bak het gehakt gaar. Voeg dan de paprika en de tomaat toe. Laat een paar minuten bakken en roer regelmatig om. Voeg de pindakaas toe en wat water zodat het een smeuïg geheel wordt. Voeg dan de sperziebonen en mais toe, evenals een flinke scheut ketjap en warm goed door. Breng op smaak met peper en sambal.

Serveertips
Lekker met rijst. Garneer met gebakken uitjes.
Print Friendly

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings