Spitskool gehaktschotel

  • 1 kleine spitskool;
  • 200 gram rundergehakt;
  • 1 (zoete punt)paprika;
  • 1 grote ui;
  • 1 tl djintan;
  • 1 tl djahé;
  • 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt);
  • flinke scheut ketjap;
  • zout en peper;
  • olie om te bakken;
  • 1 eetlepel pindakaas (optioneel).

Snij de ui, spitskool en paprika in reepjes. 
Verhit olie in de pan en fruit de ui. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika even mee. Kruid met de djintan en djahé. Voeg dan in porties de spitskool toe. Telkens als de kool geslonken is, volgende portie toevoegen. Voeg de ketjap en de sambal toe. Dan kruiden met peper en zout. Proef of het genoeg gekruid is. 
Dan eventueel de pindakaas en wat water erdoor roeren. Laat even sudderen tot de kool gaar genoeg is. 

Serveer met (zilvervlies)rijst.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating