Stamppot prei met ei

Heerlijke vegetarische stamppot, oorspronkelijk uit Zeeland. Ik heb wel wat aanpassingen gemaakt om het geheel meer smaak te geven.

  • 500 gr. gesneden prei;
  • 600 gr. geschilde aardappelen;
  • 3 eieren, hardgekookt;
  • 75 gr. jonge, geraspte kaas;
  • 1 el kerriepoeder of curry madras;
  • zout;
  • 1 klontje boter;
  • flinke scheut melk;
  • scheutje olie.

Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 minuten gaar. Neem een ruime braadpan, verwarm de olie en bak hierin de prei met kerriepoeder gaar. Pel de eieren.
Giet de aardappelen af, voeg deze toe aan de prei en stamp met de eieren, wat melk en eventueel nog wat boter tot een smeuïge massa. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg als de laatste de geraspte kaas toe of serveer de kaas op tafel, zodat iedereen zelf kaas naar smaak kan toevoegen.

Serveer met jus en eventueel mosterd.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating