- 600 g runderpoulet;
- 2 grote uien, gesnipperd;
- 1 rode paprika, in stukken;
- 2 winterwortels, in plakjes;
- 3 grote tomaten, in partjes;
- Olie;
- Bouillonblokje;
- zout en peper;
- pittige kruiden, zoals bijv. cajun-mix;
Braad het rundvlees in een ruime (hapjes)pan zonder olie aan. Voeg een snuf zout toe. Circa 20 minuten blijven roerbakken. Voeg de uien toe (eventueel ook lente-ui). Even laten bakken. Wortel en paprika toevoegen (eventueel stukken aardappel), doorroeren en erbovenop gaat de tomaat. Voeg een klein scheutje olie toe. Deksel op de pan, vuur lager zetten en een half uur laten sudderen. Regelmatig roeren.
Breng op smaak met de kruiden. Eventueel wat water toevoegen. Dit laten sudderen tot alles gaar is.
Lekker met rijst en gewokte (spits)kool met wortel.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating