Tikka Masala

Marinade:

  • 300 ml volle yoghurt
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • scheutje citroensap
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl paprikapoeder

Saus:

  • 2 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl knoflookpuree (of 2 tenen knoflook, in stukjes)
  • 1 tl gemberpuree (of 1 cm gemberwortel, geraspt)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel

Verder:

  • 800 g kipfilet of kipdijfilet
  • 125 ml slagroom of crème fraîche
  • verse koriander of peterselie voor de garnering

Maak eerst de marinade:
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar in een schaal en voeg dan de kip toe. Dek de schaal af en laat minstens 1 uur, maar liefst langer, marineren.

Een half uur voordat je wilt eten, haal je de kip uit de marinade. Leg deze op een bakplaat (ingevet en/of bedekt met aluminiumfolie) en doe dit in een voorverwarmde oven (200° Celcius) en laat dit 10 minuten bakken. Zet daarna de gril aan (indien mogelijk) en laat in 5 minuten lekker bruin worden.

Ondertussen maak je de saus. Verhit de olie in een ruime pan. Voeg de komijnzaadjes toe en laat dit even bakken tot de geuren goed vrijkomen. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Laat dit een minuut of vijf bakken tot de uien goudbruin zijn. Bak de rode paprika even mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap en de kruiden toe. Laat dit even op zacht vuur pruttelen.

Haal de kip uit de oven, snij ze in stukken en roer door de saus. Eventueel kun je de saus eerst met een blender pureren voor een mooiere structuur. Voeg dan de slagroom of crème fraîche toe en roer door. Laat nog even goed doorwarmen.

Garneer met koriander of peterselie en serveer met rijst en naanbrood. Lekker met spinazie of broccoli.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating