Tomaten-kippensoep uit de InstantPot

Lekker zo’n kop verwarmende soep en zo snel klaar!

400-500 gr Italiaanse groentemix of andere (soep)groente;
200 gr kip(dij)filet in stukjes;
1 blik tomatenblokjes (400 ml);
800 ml water;
2 tuinkruidenbouillonblokjes;
Eventueel 1 blik cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt);
1 eetl Italiaanse kruiden;
peper en zout.

Verdeel de groente over de pot. Hier bovenop gaat de kipfilet. Giet het water in de pan, daarbovenop gaan de tomatenblokjes en de bouillonblokjes.

Zet de IP op Soup, 10 minuten. Laat de pot daarna 15 minuten gesloten staan. Dan kan de rest van de druk door het ventiel ontsnappen. Open de pan als de pin omlaag is, voeg kruiden toe (proef eerst of zout nodig is) en roer goed door. Snijd eventueel de kipfilet kleiner. Dit is ook het moment om de eventuele bonen toe te voegen. Laat het dan nog even goed doorwarmen zodat de bonen ook op temperatuur zijn.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating