Tomatenbulgur

  • 180 gram bulgur
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ui
  • 1 rode (punt)paprika
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • water (ca. 200 ml)

Snipper de ui en snij de paprika klein. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de paprika toe en roerbak even mee. Voeg dan het blik tomaten toe, vul de helft van het blik met water en doe ook dit in de pan (lijkt nu een beetje op soep). Kruid met peper, zout en suiker en roer tot het kookt. Voeg de bulgur toe. Roer nog eens door. Leg deksel op de pan, zet vuur laag en laat 12 minuten zachtjes koken zonder roeren. 
Haal dan pan van het vuur. Laat het nog minstens 10 minuten staan voordat je gaat eten.

Lekker met vlees of vis. Serveer er bijvoorbeeld gewokte paksoi bij. Is ook de volgende dag nog lekker, dus maak eventueel een dubbele portie.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating