Tomatenrijst

Ik vind de rijst bij de Griek altijd zo lekker. Die moet ik zelf ook kunnen maken, dacht ik. Na wat experimeteren is dit het geworden:

  • olie om te bakken;
  • 120 g witte rijst;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 knoflook teentje, geperst;
  • 3 romatomaten, in blokjes;
  • 250 ml groentebouillon van een halve tablet;
  • peper en zout.

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg dan de knoflook en de tomaten toe en laat 4 minuten bakken. Schep de rijst erdoor en roer totdat de korrels glanzen. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en verlaag het vuur zodat de rijst nog net kookt. Na tien minuten is de rijst klaar. Breng op smaak met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings