Toscaanse saus

De foto is niet zo goed gelukt, maar dit is een romige, zachte saus van kipfilet met groente die heel erg lekker is bij pasta of rijst.

  • 200 gr kipfilet, in blokjes;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1 rode paprika,in stukjes;
  • 1 aubergine, in halve maantjes;
  • 200 gr champignons, in schijfjes;
  • 1 teentje knoflook, in stukjes;
  • 1 blikje tomatenpuree;
  • 1 dl bouillon van halve tablet;
  • 100 ml crème fraîche (eventueel die met minder vet);
  • 1 bakje basilicum, grof gescheurd (of 1 eetlepel italiaanse kruiden);
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie.

Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip aan in de olie en doe er de uien bij, bak een paar minuutjes mee. Doe er dan de knoflook, paprika, aubergine en champignons bij en bak ook die een paar minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en fruit die mee. Doe er dan de bouillon bij en de crème fraîche en laat dit een minuutje of 15 sudderen (totdat de aubergine gaar is).

Breng op smaak met de basilicum en peper en zout.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating