- 100 g groene linzen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1/2 courgette, klein gesneden
- 1 lente-ui, gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tl italiaanse kruiden
- 1 el olie om in te bakken
- 1 groentebouillonblokje
- 200 ml water
- 2 el balsamico azijn
- 1 tl suiker
- peper
- eventueel geraspte (Parmezaanze) kaas
- (volkoren) pasta
Was de linzen en kook ze in ruim (!) water in 30 minuten gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui tot deze glanst. Voeg dan de knoflook, wortel, paprika, lente-ui en courgette toe. Laat dit even bakken. Voeg dan de tomatenpuree, azijn, suiker, bouillonblokje, peper en italiaanse kruiden toe. Laat dit ook even bakken. Voeg dan het water toe, breng het geheel weer aan de kook en laat dit circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de pastasaus. Roer door en proef. Voeg eventueel nog meer peper of kruiden toe. Meng met de gekookte (volkoren) pasta en garneer eventueel met geraspte kaas.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating