Vegetarische zuurkoolschotel

  • 1 pakje zuurkool;
  • 800 g geschilde aardappelen (of puree);
  • eventueel een scheut melk;
  • 1 bakje champignons;
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten;
  • 1 eetl bloem;
  • 1 ui;
  • 100 gr. geraspte kaas;
  • scheut (vegetarische) worchestersaus;
  • peper, zout, boter, olie.

Kook de aardappels. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snipper de ui. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stamp de gekookte aardappels met wat melk of kookvocht en een klontje boter tot puree. Kook de zuurkool circa 15 minuten. Bak de ui in een koekenpan met wat olie. Voeg de champignons toe en kruid met wat peper en zout. Voeg wat bloem toe om het geheel te binden. Voeg ook de worchestersaus toe.
Giet de zuurkool af en doe dit onderin de ovenschaal. Erbovenop gaat het ui/champignon mengsel. Strooi de cashewnoten erover. Daarbovenop komt de aardappelpuree. Sluit af met de geraspte kaas. Doe dit in de oven tot het geheel warm is en de kaas gesmolten (ca. 20 minuten in de oven van 200 C).

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating