Vis Veracruz style

2 kabeljauwfilets (vers of ontdooid);
1 eetl lemon pepper;
1 ui, gesnipperd;
1 eetl olijfolie;
1 blik tomatenblokjes;
2 paprika’s (rood en/of groen), in stukjes;
1 eetl kappertjes;
1 tl gehakte knoflook;
2 tl tijm;
peper en zout.

Fruit de ui in de olie in een hapjespan. Voeg dan de paprika toe en laat ook even bakken. Daarna gaan de knoflook, de tijm en de tomatenblokjes erbij. Voeg eventueel een scheutje water toe. Roer door en laat dit minstens 5 minuten sudderen. Bestrooi ondertussen de vis met lemon pepper en zout. Roer de kappertjes door de saus, leg de visfilets erbovenop en leg het deksel op de pan. Laat dit 12 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Proef of extra peper en zout nodig is.
Draai de filets om en serveer. Ook lekker met zwarte olijven in stukjes erdoor.

Lekker met bijvoorbeeld rijst en sugar snaps, of met couscous en broccoli. Ook lekker met polenta.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating