Visfilet met prei en paprika uit de oven

  • 100 gram geraspte kaas;
  • 200 ml (soja)room;
  • 300 gram visfilet kabeljauw of pangasius (diepvries);
  • 1 gele paprika;
  • 400 gram prei;
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • 1 eetl gevriesdroogde peterselie.

Ontdooi de visfilets. Leg de ontdooide vis een minuut of tien in het citroensap. Laat uitlekken, maak droog en bestrooi met peper, zout en peterselie.

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de prei fijn en was goed. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de prei en de paprika bijna gaar. Bestrooi met peper en zout.

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de prei en paprika in de ovenschaal. Leg de visfilets erop en verdeel de rest van de prei en paprika erover.

Schenk de room en verdeel de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de vis met groenten in 20-25 minuten gaar worden en kleuren.

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating