Vislasagne

Heerlijk romige lasagne met vis in plaats van gehakt.

  • 40 g boter;
  • 40 g bloem;
  • 5 dl visbouillon (van 1 tablet);
  • 1/2 eetl gedroogde dille;
  • 1 eetl olie;
  • 400 g fijngesneden prei of italiaanse roerbakmix;
  • 125 g ricotta (of mascarpone);
  • 1 pak verse lasagnebladen;
  • 125 g kabeljauwfilet of zalmfilet (diepvries), ontdooid en in stukjes;
  • 100 g gerookte zalm;
  • 25 g geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk en al roerend toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Voeg de dille toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 10 min. op laag vuur. Meng (van het vuur) de ricotta erdoor en voeg peper en een beetje zout toe.
Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en de helft van de groente.
Bedek met lasagnebladen, stukjes kabeljauwfilet, peper en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de andere helft van de groente en de gerookte zalm. Bedek met lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Bestrooi met de kaas. Bak in circa 35 min. bruin en gaar in de oven.

Wil je minder zout eten: gebruik dan bouillon met minder zout of vervang dit gedeeltelijk door water.

zalm-lasagne

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4.2 /5)
  • 5 ratings