Wit­lof­scho­tel met mang­ochut­ney

  • 8 struikjes witlof
  • 1 kg aardappels
  • 1 klont boter
  • een flinke scheut melk
  • 500 g rundergehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout
  • 170 g mangochutney
  • 100 g gemalen oude kaas

Aardappels schillen, wassen en gaar koken in voldoende water. Afgieten. Maak er een smeuïge puree van met de boter en de melk. Oven voorverwarmen op 200 °C. Witlof schoonmaken en struikjes in de lengte halveren. Witlof ca. 5 minuten koken, afgieten en laten uitlekken.
In koekenpan gehakt rul bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper. Vuur uidraaien wanneer gehakt gaar is en mangochutney erdoor roeren. Witlof in ovenschaal leggen. Achtereenvolgens gehakt en puree erover verdelen. Kaas erover strooien. Schotel in midden van oven in ca. 20 minuten bruin bakken.

 

Print Friendly

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating