Zomerse pastasalade

Door het fruit is dit een lekker frisse salade voor een warme zomeravond.

  • 150 g fusilli (pasta);
  • 3 bosuitjes;
  • 150 g gerookte kipfilet;
  • 150 g peen julienne;
  • 3 eetl mayonaise;
  • 100 ml yoghurt;
  • 25 ml ketchup;
  • 1/2 tl paprikapoeder;
  • 3 rijpe perziken of nectarines (of perziken (op sap) uit blik);
  • 100 g gezouten cashewnoten;
  • zout en peper.

Fusilli beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten afkoelen onder koud stromend water. Ik doe dit meestal de dag ervoor of in de morgen zodat de pasta goed koud kan worden in de koelkast.
Meng de mayonaise, ketchup en de yoghurt, en breng de saus op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kipfilet in stukjes snijden. Perziken schillen, ontpitten en vruchtvlees in stukjes snijden. Cashewnoten grof hakken. Fusilli, ui, kip, perzik en peen mengen. Daar de saus doorheen scheppen.

Laat goed koud worden in de koelkast. Voeg de noten net voor het serveren toe (en niet vergeten zoals ik gisteren deed – haha).

Print Friendly

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating