Enchilada’s met gehakt

300 g rundergehakt;
200 g champignons, schoongemaakt en in plakjes;
1 prei, gewassen en gesneden;
1 grote ui, gesnipperd;
1 teen knoflook, geperst;
1 rode paprika, in stukjes;
8 wraps (tortilla’s);
225 g zwarte bonen;
1 klein blikje maïs (150 g);
100 ml zure room;
500 ml passata;
1 eetlepel picadillo;
snufje chilipeper;
75 g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar;
peper en zout;
olie om te bakken en in te vetten.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal in.
Verhit wat olie in een hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de ui, de prei, de paddestoelen, paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de helft van de passata toe. Laat dit circa 10 minuten pruttelen. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Laat de maïs uitlekken en voeg dan bonen en maïs toe. Breng op smaak met (chili)peper en zout. Roer ales goed door.
Verwarm de wraps eventueel zodat ze wat makkelijker vouwbaar worden. Smeer elke wrap in met een lepeltje zure room en beleg met een deel van het gehaktmengsel. Rol ze strak op en leg ze in de ingevette ovenschaal.

Verdeel de rest van de passata en de geraspte kaas over de opgerolde tortilla’s. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin. Serveer met de rest van de zure room, guacamole en salsa.

Recipe Rating

  • (4.5 /5)
  • 2 ratings

Be Social