Erwtensoep uit de Instant Pot

Lekker, een kom met erwtensoep in de winter. En het is zo klaar als je de instant pot gebruikt. Mijn recept:

100 g magere spekblokjes;
250 g spliterwten;
500 g gesneden erwtensoepgroente (zak AH);
eventueel extra wortel en/of prei;
ca. 800 ml water;
1 rundvleesbouillonblokje, minder zout;
2 laurierblaadjes;
1 kleine (vega) rookworst naar smaak.

Zet de instantpot op sauté en bak de spekblokjes uit (geen olie of boter nodig). Zet de instantpot (IP) weer uit.

Was ondertussen de spliterwten goed en giet af. Herhaal dit eventueel. Breng het water aan de kook in een waterkoker (om alles te versnellen). Voeg een scheut van het water aan de IP toe en ga goed over de bodem van de instantpot om eventuele aanbaksels te verwijderen. Voeg de spliterwten, de groente, het bouillonblokje en de laurier toe. Schenk de rest van het water in de IP tot de groente bijna helemaal onder water staat.

Seal de pan, zet op Soup (20 minuten). Snij ondertussen de rookworst in plakjes.

Wacht 10-15 minuten als het programma is afgelopen en open het ventiel. Als de druk van de pan af is, open je de pan. Haal de laurierblaadjes eruit (!) en gebruik een staafmixer om de soepgroente te pureren naar wens. Voeg dan de plakjes rookworst toe en roer door. Laat de pan nog een aantal minuten op Keep warm staan zodat de rookworst door en door warm wordt.

Eet smakelijk!

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Be Social