Groente roosteren in de airfryer

Geroosterde groente: lekker en gezond. Omdat je ze niet kookt, verliest de groente minder vitamines. En omdat je ze roostert, komt de smaak van de groente extra naar boven. Bovendien: het is super makkelijk in de airfryer.
Je kunt bijna elke groente roosteren. Ik koos voor het volgende:

1 courgette;
1 rode (punt)paprika;
2 (rode) uien;
2 winterwortels;
eventueel 100 gr champignons;
2 eetl olie;
1 theelepel roti kruiden (of andere kruiden naar smaak):
1 mespuntje zout.

Was en snij de courgette in halve plakjes (niet te dun). Was en snij de paprika in stukken. Pel de uien en snij in kwarten. Schil de wortels en snij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en snij in kwarten. Meng de groente met de olie en de kruiden.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden (ik gebruik een XL airfryer met mandje). Zodra de airfryer op temperatuur is, verdeel je de groente over het mandje. Zet de airfryer weer aan: 180 graden en circa 12 minuten. Schud halverwege even om.

Als je van echt gare groente houdt, doe je het wat langer (let op dat het niet aanbrandt). Houd je van al dente oftewel beetgaar, houd het dan op 10 minuten.

 

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

Be Social