Hachee uit de Instant Pot

  • Ca. 500 g hacheevlees of runderlappen;
  • 300 g uien;
  • 2 theel. (riet)suiker;
  • 1 eetl. bloem
  • 3 dl. runderbouillon van tablet;
  • 3 eetl. azijn;
  • 2 blaadjes laurier;
  • 3 kruidnagels;
  • 100 g. boter;
  • Peper en zout;
  • 2 sneetjes ontbijtkoek in blokjes.

Rundvlees eerst op kamertemperatuur laten komen. Indien nodig eerst het vlees in grote stukken snijden. Uien schillen en grof snijden.
Zet de instant pot aan op sauté en zodra het heet is laat je de boter in de pan smelten. Ondertussen het vlees bestrooien met peper. Voeg het vlees aan de instant pot toe en schroei dicht in ongeveer vijf minuten. Doe de uien erbij samen met de rietsuiker en laat nog eens 3 minuten doorbakken. Strooi dan de bloem over het vlees. Roer goed door. Cancel de sauté.

De bouillon indien nodig nog even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten. Voeg ook de azijn toe en de ontbijtkoek. Steek de kruidnagels in een laurierblad en leg deze in het vocht.
Sluit de deksel en sluit het ventiel. Zet de instant pot op hoge druk voor 30 minuten. Doe vervolgens een natural release van 15 minuten en laat dan de rest van de stoom uit de IP ontsnappen door het ventiel te openen.

Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Mocht je de hachee te dun vinden, zet de pot dan nog even op sauté en laat het door koken indikken.

Lekker met hutspot of rode kool en gekookte aardappels.

PS: Mocht je dit recept willen verdubbelen, dat kan. Braad dan wel eerst het vlees en de uien in een braadpan aan in plaats van in de instant pot. Of braadt het in porties aan.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

Be Social