Hutspot uit de instant pot

Ik ben gek op hutspot. Zeker in combinatie met een lekkere hachee of gehaktbal.
Daarnaast ben ik ook gek op groente en daarom gaat er in mijn hutspot ook meer groente dan gemiddeld. Pas dat gerust aan als jij het te veel wortel vindt.

600 g kruimige aardappels, geschild;
750 g winterwortel, schoongemaakt en in stukken gesneden;
250 g uien, gesneden;
1 groentebouillonblokje;
225 ml (heet) water;
melk indien nodig;
klontje boter;
peper, zout en nootmuskaat.

Doe de aardappels, wortel en ui in de instantpot. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Doe het deksel op de pot, sluit en seal. Zet de klok op 7 minuten hoge druk.

Na een tijdje komt de IP op  druk en de klok start met aftellen. Na 7 minuten doe je een Quick release en laat je alle stoom uit de pot gaan. Open de instantpot.

Er zit nu nog voldoende water in om meteen te stampen; voeg wel de boter toe. Indien je het nog te droog vindt, voeg dan melk naar smaak toe en stamp verder.

Proef de hutspot en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Je kunt ook nasikruiden gebruiken voor meer pit. Let dan wel op dat het niet te zout wordt en laat het bouillonblokje achterwege.

Ook lekker: roer er een portie (verwarmde) bruine bonen doorheen. Succes verzekerd.

Recipe Rating

  • (4.5 /5)
  • 1 rating