Kerriespruitjes

Ben ik een liefhebber van spruitjes? Nee, zeker niet. Maar op deze manier vind ik ze wel lekker. En het is ook nog eens snel klaar. Wat heb je nodig:

400 g schone spruitjes;
olie;
1 grote ui, fijngesneden;
150 g magere spekreepjes of -blokjes;
3 lente uitjes, gewassen en gesneden;
200 g champignons, in plakjes;
3 teentjes knoflook, fijngesneden;
1 eetl kerriepoeder of curry madras;
1 theelepel mosterd;
2 theelepels tijm;
50 ml (soja)room;
eventueel sambal naar smaak.

Kook de spruitjes in 9 minuten bijna gaar. Giet af en houd apart.
Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin de spekjes uit. Schep de spekjes uit de pan en voeg iets olie toe aan de pan indien nodig. Bak hierin de ui. Voeg dan de lente ui, champignons en de knoflook toe en bak mee. Voeg dan de kerrie (of curry madras), de mosterd, de tijm en een scheutje water toe. Breng even aan de kook en voeg dan de spruitjes, de spekjes en de room toe. Indien je van pittig houd, roer er dan ook nog de sambal doorheen. Even roeren en je spruitjes zijn klaar.

Eet smakelijk! Lekker met gebakken aardappels of met (wortel)rijst.

Voor een vegetarische versie vervang je de spekreepjes door walnoot of vegetarische spekreepjes.

Recipe Rating

  • (3.5 /5)
  • 1 rating