Lasagnesoep (uit de Instant Pot)

Een heerlijke maaltijdsoep die zo klaar is. Ideaal als er onverwacht bezoek voor de deur staat.

300 g rundergehakt;
beetje olie om te braden;
1 ui, gesnipperd;
1 fles passata (ik gebruikte de Sugocasa Erbe) 690 gr;
1 courgette, in halve plakjes;
1 liter hete groentebouillon;
italiaanse kruiden naar smaak;
6 (volkoren) lasagne bladen;
100 gr ricotta
peper en zout.

Zet de instant pot aan op Sauté en laat warm worden. Voeg een scheutje olie toe. Braad vervolgens gehakt rul en de ui aan. Druk Cancel.
Voeg courgette, bouillon, de passata en de kruiden toe. Breek de lasagne in stukken en voeg ook toe. Sluit de instant pot en Seal. Dit gaat 7 minuten op hoge druk. Laat dan 15 minuten rusten en doe dan een natural release, als er nog druk op zit. Open de pot en roer door. Proef en voeg indien gewenst peper en zout toe. Roer de ricotta erdoorheen en serveer.
Mocht je nog mozzarella in huis hebben, dan is dat ook lekker om erop te serveren.

Lekker met stokbrood of ciabatta.

Recipe Rating

  • (3.5 /5)
  • 1 rating