Naanpizza

Dit recept is super makkelijk en weer eens wat anders. Je kunt de naanpizza beleggen met allerlei groenten. Ik koos voor aubergine, tomaat en ui.

Wat heb je nodig voor twee eters?

2 mini naanbroden (verpakking 200 g);
1 aubergine, in plakken;
1 ui, in (super)dunne ringen;
100 g tomato frito of gezeefde tomaten;
0,5 bol mozzarella, uitgelekt en in plakjes;
8 snoeptomaatjes, gehalveerd;
2 tl Italiaanse kruiden:
2 eetl. olijfolie;
peper en zout naar smaak;
2 eetl groene pesto ter garnering.

Verwarm de oven tot 200 graden.
Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel de plakjes aubergine over de bakplaat. Smeer alle plakjes in met olijfolie (gebruik een spray of kwastje). Zet dit in de oven en laat de aubergineplakjes in circa 15 minuten bruin en gaar worden.

Leg ondertussen de naanbroden naast elkaar op een andere bakplaat (bekleed met bakpapier) of rooster, en schuif dit ook in de oven. Haal de broden er na 4 minuten weer uit.

Verdeel de tomato frito over de holtes van de naanbroden. Strooi hier de Italiaanse kuiden over. Haal de aubergine uit de oven en verdeel de plakjes over de tomatensaus. Daaroverheen leg je de uienringen en de gehalveerde snoeptomaatjes. De plakjes mozzarella gaan daar bovenop. Breng op smaak met zout en peper.

Controleer of de oven nog steeds heet is en schuif de belegde naanpizza’s in de oven. Bak ze in circa 10 minuten bruin.

Verdeel de pesto over de pizza’s en serveer de pizza’s eventueel met een groene salade.

Recipe Rating

  • (3.5 /5)
  • 1 rating