Risotto met pompoen

Heerlijk romige risotto met een prachtige oranje kleur

  • 1 ui, gesnipperd;
  • olijfolie;
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
  • 1 tl rozemarijn;
  • 400 g pompoenblokjes;
  • 180g risottorijst (arborio bijv.);
  • 100 ml witte wijn;
  • 1 liter groentebouillon;
  • beetje water;
  • 1 eetl roomboter;
  • parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadslede of ovenschaal en leg hierin de pompoen. Meng dit met 1 eetl olijfolie, de rozemarijn en de geperste knoflook. Verdeel de pompoen over de ovenschaal zodat de blokjes niet op elkaar liggen en zet dit gedurende 15 minuten in de oven.

Neem ondertussen een pan met dikke bodem en verwarm hierin een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak glazig (niet bruin). Voeg de rijst toe en roer zodat alle korrels voorzien zijn van een glanzend laagje. Blus af met de wijn. Schep de bouillon er schepje voor schepje bij. Blijf roeren en voeg telkens bouillon toe als de rijst weer bijna droog staat. De rijst is in 20-25 minuten gaar.

Voeg de pompoen aan de gare risotto toe. Roer goed en neem van vuur. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Roer er de boter en de parmezaanse kaas door.

Lekker met gewokte garnalen of een vegaburger.

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating