Tortillataart

Ben je gek op enchillada’s en taco’s, maar wil je wel eens wat anders? Dan is dit het recept voor jou!

5 kleine (volkoren) wraps of tortilla’s;
Scheutje olie om in te bakken en in te vetten;
300 gr rundergehakt;
1 blik zwarte bonen;
1 klein blikje maïs;
400 gr Italiaanse roerbakgroente met champignons;
1 rode paprika, in stukjes;
400 gr tomatenblokjes (blik):
1 theelepel Picadillo kruiden;
Peper en zout;
75 gr. geraspte kaas.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een springvorm in met een beetje olie. Verdeel de tortilla’s dakpansgewijs en op zo’n manier dat er nog een flink stuk bovenuit steekt (zie foto).

Verwarm een hapjespan, voeg wat olie toe en braad hierin het gehakt rul. Voeg de Italiaanse groente, de paprika en de kruiden toe en bak mee. Als de groente gaar is, voeg je de bonen, de maïs en de tomatenblokjes toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s in de springvorm en strooi de geraspte kaas erover. Dit gaat in de oven gedurende 15 minuten.

Serveer eventueel met wat guacamole, zure room of blokjes avocado.. Eet smakelijk!

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating