Zalm uit de oven

Dit is zo lekker! Makkelijk genoeg voor een doordeweekse avond maar ook zeer geschikt voor wanneer je eters thuis krijgt. Wat heb je nodig?

Braadslede of bakplaat;
2 moten zalm;
1 tl citroensap;
1 tl mosterd;
1 el olijfolie (en een beetje voor invetten);
1,5 tl Italiaanse kruiden;
1 tl gepureerde knoflook;
200 g bimi (aspergebroccoli);
handvol cherry- of snoeptomaatjes
peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet braadslede in of leg bakpapier op de bakplaat.
Was de bimi en tomaten en laat uitlekken.
Meng in een kommetje mosterd, citroensap, olie, kruiden, knoflook, peper en zout. Dep de zalm droog en leg de moten in de braadslede of op de bakplaat. Verdeel de marinade over de vis. Leg de bimi en de tomaten naast de zalm en schuif dit in de voorverwarmde oven.
Laat de zalm en de groente in circa 14 minuten gaar worden. Eet smakelijk!

Lekker met pasta of gebakken krieltjes.

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating

Be Social